Advansor
sustainability

sustainability

BÆREDYGTIGHED ER EN DEL AF VORES DNA

Vi ser FN’s verdensmål som vores ledestjerne. Vi er især drevet af verdensmål nummer 13– Klimaindsats , som er en naturlig del af de løsninger vi, vi designer og producerer og dermed en naturlig del af vores DNA. Vores mål er at være en CO2-neutral producent og arbejdsplads inden 2025.

BREV FRA VORES CEO

Bæredygtighed og økonomisk vækst kan gå hånd i hånd. Advansor er et bevis på dette. Vores næste ambition er at være CO2 neutral producent i 2025 - senest - og samtidig fordoble vores omsætning. Jo mere success vi har, jo bedre for klimaet.

Læs brevet her

ADVANSOR OG BÆREDYGTIGHED

Bæredygtighed er en del af vores DNA, og vi har en klar mission: Vi designer og producerer verdens bedste bæredygtige klimaløsninger, der kombinerer køling, frysning, aircon og opvarmning udelukkende ved brug af det naturlige kølemiddel CO2

Se vores videoer om, hvordan du kan implementere bæredygtighed i praksis - fra FN's mål for bæredygtig udvikling til naturlige kølemidler.

SE VORES FILM

VI HAR BANET VEJEN

Vi har altid fokuseret udelukkende på CO2, og det bliver vi ved med i fremtiden. Vi har et bredt produktprogram baseret på dette ene naturlige kølemiddel. Vi producerer selv vores anlæg i Danmark, og det tætte samarbejde mellem design og produktion er vores særkende. Vi har et internationalt set-up til at servicere vores kunder i over 30 lande.

Vi har banet vejen for den kommercielle udbredelse af CO2-klimaløsninger, og vi er stolte af at levere bæredygtige anlæg med avanceret teknologi til konkurrencedygtige priser.

Vi ser FN's verdensmål som ledestjernen for Advansor. Vi er især drevet af mål nummer 13 – Klimaindsats – og det er en naturlig del af Advansor's DNA.

Vores drivkraft er teknologi, viden, klima og lysten til at vinde – både som team og i tæt og ærligt partnerskab med vores kunder og leverandører.

HVORFOR NATURLIGE KØLEMIDLER


Køl og varme er nødvendigt, hvis vi ønsker et moderne samfund. Bæredygtig køl og varme er nødvendigt for en bæredygtig udvikling. Uden det kan vi ikke nå FN’s verdensmål.

Alle klimaanlæg har brug for et kølemiddel for at flytte varme og køl fra et sted til et andet., men nogle kølemidler skader klimaet og/eller miljøet.

HFC'er nedbryder måske ikke ozonlaget, men har et meget højt globalt opvarmningspotentiale (GWP). F.eks. har R404a et GWP på 4.000 kg CO2. 1 kg R404a svarer til at køre 30.000 km i en VW Passat.

HFO'er har derimod et lavt globalt opvarmningspotentiale, men på grund af fluoridsammensætningerne ødelægger disse kølemidler atmosfæren, nedbryder ozonlaget og forurener vores grundvand.

Naturlige kølemidler som CO2 er de eneste kølemidler, der er ikke-giftige, ikke ødelægger ozonlaget, ikke skader vores drikkevand og har et globalt opvarmningspotentiale på 1.

Når man ser på Drawdown Project, er regulering af køleområdet og alternative (naturlige) kølemidler blandt de 10 vigtigste faktorer til at reducere udledningerne globalt. Det har en større indvirkning end tropisk skovgenopretning, landbaserede vindmøller og genanvendelse. Og så er det løsninger, som er tilgængelige i dag.

Cool With CO2

Mange forbinder CO2 med global opvarmning. Det tager vi mere køligt. Bogstaveligt talt. CO2 er det mest klimavenlige kølemiddel:

> Det er ikke giftigt

> Det påvirker ikke ozonlaget

> Det bidrager ikke til global opvarmning

> Det er meget energieffektivt

Derfor er vi ’cool with CO2

BÆREDYGTIGHED ER VORES LEDESTJERNE

Vi ser FN's verdensmål som ledestjernen for Advansor. Klimaindsats er en del af Advansors DNA og kerneforretning. Udover det, arbejder vi på yderligere tre af FN's verdensmål (SDG'er).

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_6

Vi vil beskytte grundvandet. Vores største bidrag er at tilbyde køle/varmesystemer, som kan konkurrere med kemiske kølemidler (HFO), som bliver undersøgt for at forurene drikkevandet.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_7

Køling og airconditioning bruger meget energi. Energieffektiviteten i køleanlæg har historisk set aldrig været bedre, og vi stræber efter, at vores anlæg kan matche eller overgå anlæg med ikke-naturlige kølemidler. Vores ISO-kvalitetssystem sækker også energiledelse.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_12

Vi gør "mere med mindre." Vi sænker vores samlede miljøpåvirkning ved at reducere emballage, sortere og opsamle overskudsmateriale i produktionen. Vores ansvarlige initiativer i vores produktion er f.eks. at, vi lodder med lokalt produceret hydrogen, og at interne transportmidler er elektriske.

 

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_13

Kølemidler spiller en afgørende rolle i kampen mod klimaforandringer. Vi gør den største forskel med vores kernebidrag – verdens bedste bæredygtige klimaløsninger baseret på CO2 som kølemiddel.

Læs mere om vores klimaindsats

ISO 50001

Vi er stolte af at være certificeret i henhold til ISO 50001 inden for design, produktion og salg af CO2-klimaløsninger. Målet er at øge energieffektiviteten med 10% årligt. Implementering af Energy Management er et vigtigt skridt for os i retning af at nå vores mål om at være CO2-neutrale i 2025 og hjælpe vores kunder med at opfylde deres klimahandlingsmål. ISO 50001 Certificate

Race To Zero

Vi er medlem af Race to Zero, hvor alle medlemmer har forpligtet sig til det samme mål: At reducere udledninger, på tværs af alle områder, hurtigt og retfærdigt i overensstemmelse med Parisaftalen, med transparente handlingsplaner og solide kortsigtede mål.

The Climate Pledge

Vi har underskrevet  The Climate Pledge og forpligtiger os dermed til at opnå en årlig CO2-udledning på nul. Ikke i 2040 eller 2030 – men i 2025.

No To PFAS

Vi har underskrevet "No to PFAS", et initiativ oprettet af NGO'en Chemsec.

Vi siger "ja" til naturlige kølemidler som CO2, fordi vi tror på bæredygtige løsninger.

People, planet and profit

Vi har et nybygget hovedkvarter på 10.000 m2 med produktion, kontor, lab og kundetræningscenter.

Det er et resultat af globale prioriteringer, hvor vi balancerer økonomisk vækst, mijømæssig beskyttelse og sundt arbejdsmiljø.

Vi stræber efter senest at blive CO2-neutrale i 2025. Vores bygninger er essentielle for at nå det mål. Vores nye hovedkvarter og fabrik i Aarhus er bygget som lavenergi-erhvervsbyggeri. Varme kommer fra CO2-neutral fjernvarme og airconditioning foregår med CO2-køling.

BÆREDYGTIGHED HOS ADVANSOR

 

For os er et sundt arbejdsmiljø en meget vigtig del af bæredygtighed. Det er derfor, vi har investeret i eltrucks, hydrogenlodning, kraftig lyddæmpning og den mest effektive udsugning på markedet.

Hvert skridt i den rigtige retning tæller, når det kommer til bæredygtighed. Vi sorterer affald ét sted i stedet for at have en skraldespand ved hvert skrivebord. Vi prioriterer nem adgang for cyklister, løbere og fodgængere. Med fitnessrum og bad er det meget let at inkorporere motion i den daglige rytme. Vi har gjort livet let for dem, der kører el- eller hybridbiler med ladestandere ved 20 procent af parkeringspladserne.

Hver dag nyder vi at have en kantine, som serverer sund, lokal og bæredygtig mad for os.

Selvfølgelig er der mange ting, som vi slet ikke bemærker på daglig basis. Såsom CO2-neutral varme, bivenlig beplantning og Cradle-to-Cradle-certificerede tæpper. Det føles ens, men gør en verden til forskel.

Mange af ideerne til et bæredygtigt arbejdsmiljø er opstået sammen med medarbejderne. Det er sådan #weareadvansor fungerer i hverdagen.

MØD ADVANSOR OG VORES VISION OM AT DESIGNE OG PRODUCERE DE MEST BÆREDYGTIGE kombinerede køle- og varmeløsninger