Advansor
case-uk-distribution-centre

case-uk-distribution-centre
65.000 m² distributionscenter

Verdens største CO2-distributionscenter

11 MW kapacitet

Det nye distributionscenter i Bardon i Storbritannien har 65.000 m2 lagerplads. Det hele køles og opvarmes udelukkende med CO2 som naturligt kølemiddel.

Bygningen bruger bæredygtige materialer og blive udstyret med energieffektive teknologier som f.eks. genbrug af vand, LED-belysning og et bygningsstyringssystem, så man kan holde sig ajour med, hvordan energien bruges over tid og mulige optimeringer.

Overdragelsen af køle-/frostlageret er planlagt til april 2025.

 

FAKTA

Slutkunde: Discountkæde
Segment: Distributionscenter
Installatør: Space Engineering Services Ltd
Baggrund: Nyt moderne og energieffektivt distributionscenter
Produkt: 11 stk. SteelXL
Specifikationer

  • Varmegenvinding til gulvvarme 
  • Parallelkompression
  • Permanentmagnetmotorer

 

 

KOMBINERET KØL-, FRYS- OG VARMELØSNING 

At reducere energiforbrug og CO2-udledning er altid målet, når den tyske supermarkedskæde renoverer eller bygger nye butikker og distributionscentre. Derfor ønskede Aldi et energieffektivt og kombineret køl-, frys- og varmesystem til køling og frys af lageret og varme til optøning og gulvvarme. Derudover tog man det bevidste og bæredygtige valg at tilføje parallelkompression og permanentmagnetmotorer for at opnå yderligere energibesparelser.

Varmegenvinding
Varmegenvinding anvendes til optøning og til gulvvarme og vil være med til at reducere energiforbruget, så løsningen både bliver bæredygtig og konkurrencedygtig.

Permanentmagnetmotorer
Kompressorer med Permanentmagnetmotor er blevet føjet til hvert eneste anlæg, hvilket sikrer 7-8 % ekstra energibesparelser.

STANDARD CO2-LØSNINGER

ET PERFEKT MATCH

Leverandøren krævede i første omgang 15 anlæg, men efter optimering blev antallet skåret ned til 11, hvilket gjorde det mere konkurrencedygtigt og energieffektivt.

Desuden er alle anlæg standard, fabrikstestede og mere eller mindre plug-and-play.

Leveringstiderne var også et vigtigt aspekt i dette projekt, og alle anlæg blev leveret inden for fire måneder.