Advansor
MERE END 200.000 KWH SPARET ÅRLIGT

SPAR SKÆRER MERE END 50 % AF ENERGIFORBRUGET MED DEN NYE VALUEPACK II
MERE OM VALUEPACK II

58 % LAVRE ENERGIFORBRUG MED VALUEPACK II


Det norske supermarked Spar i Røyken var det første supermarked, der installerede den nye ValuePack II og derved testede nye teknologier, der har givet besparelser i energiforbruget på mere end 50 %.


Der skal fremstilles et køleanlæg, der kan modstå de værst tænkelige driftsscenarier, da kravet til temperatur for fødevarer er det samme uanset eksterne faktorer. Systemet til SPAR Røyken skulle derfor dimensioneres til dage, hvor temperaturen udenfor var højere end 30 grader celsius, selvom det sjældent sker i Norge. Derfor er systemerne ofte større og dyrere, end de behøver at være det meste af året, og de kører nedreguleret.

FAKTA

Slutbruger: SPAR
Segment:
Fødevarebranchen
Baggrund:
Pilotprojekt med den nye ValuePack II
Produkt:
ValuePack II med lavtryksejektor og Cylinder Unloading Technology

 

advansor_valuepackII_concrete_a01@0.5x

 

EJEKTORER LØFTER EN DEL AF OPGAVEN

200.000 KWH SPARET ÅRLIGT MED EJEKTOR
Energibesparelser på køleanlægget på ca. 58 %, hvilket svarer til 200.000 kWh om året, sammenlignet med det tidligere eksisterende anlæg. Hvis energien koster 0,8 kr./kWh, svarer det til en reduktion på NOK 160.000 om året.

Løsningen hos SPAR Røyken består i en ejektor, der tager del i det "løft", kompressorerne normalt tager, og der løftes mere uden at bruge mere kraft. Det giver mere kapacitet, når det er varmt udenfor, og faciliteterne kan dermed dimensioneres, så de fylder mindre. Kombinationen af den nye kompressorteknologi og ejektor giver en bedre kapacitetsregulering af anlægget, og i fremtiden vil der være mulighed for mindre og billigere anlæg.

nyeste energibesparende teknologier

VALUEPACK II – ET PERFEKT MATCH

> Fylder ikke meget i forhold til kapaciteten på op til 136 kW

> Kernemodulet i ValuePack II passer til en europalle og gør det meget     nemt at håndtere større anlæg

> ValuePack II indeholder de nyeste teknologier som lavtryksejektor         og Cylinder Unloading Technology, så der opnås højere effektivitet

> Det er en meget pålidelig løsning baseret på erfaringer fra mere end     2.000 ValuePacks

200.000 KWH SPARET ÅRLIGT

RESULTATER

> Energibesparelser på ca. 58 % - 200,000 kWh - EUR 15,000

> Utrolig pladsbesparende

> CO2-kølemiddel som en bæredygtig løsning

> Systemet kopieres nemt til andre supermarkeder

HØJ KAPACITET – LILLE FODAFTRYK

VALUEPACK II 
KAN ENDDA DELES I TREDOWNLOAD PRISLISTE
Subtitle
"Jeg har bestemt ikke noget imod at reducere energiomkostningerne, men det er ikke den eneste fordel, det nye system giver. Tidligere havde vi et enormt teknikrum, der var fyldt til bristepunktet for at kunne rumme kølesystemet. Nu passer alting ind i dette kabinet, så det sparer utrolig meget plads. Det vigtigste for mig er dog, hvor pålideligt systemet er. Det betyder meget, at man ikke får besked om, at køleanlægget strejker en lørdag aften." Butikschef i SPAR Røyken, Bjørn Sørlie