Advansor
case-solroed

case-solroed

1,2 MW energieffektiv og klimavenlig varmepumpe til Solrød fjernvarmeværk

I Solrød går op man op i bæredygtighed og implementerer løbende bæredygtige teknologier. Så når Havdrup på grund af flere indbyggere og udbygning af fjernvarmenettet må øge kapaciteten, var det naturligt at vælge en bæredygtig varmepumpe løsning baseret på naturlige kølemidler, som supplement til deres eksisterende biogasmotor og solvarmeanlæg.

Solrød Fjernvarme ønskede en kombination af høj COP og kvalitet til en fornuftig pris og valget faldt derfor naturligt på en Advansor varmepumpe, som desuden er forholdsvis kompakt og meget nem at installere.

Løsningen skal desuden integreres med solvarme, så solenvarme udbyttet stiger, samtidig med at varmepumpens COP forbedres, med hjælp fra solvarmen.

SteelXL

Facts

Segment: Fjernvarme
Slutkunde: Fjernvarmeværk Solrød
Installatør: NatRef Engineering 
Totalentreprenør: Aalborg CSP 
Baggrund: Nyt energieffektivt og klimavenligt anlæg
Produkt:
• 1200 kW SteelXL 6+4x0 ved +1ºC
• Parallel kompression
• Permanent magnet motor
• Høj-effektiv olieseparator
• Ultra-Low Superheat Modul


Advansors varmepumper

Advansor startede oprindeligt med at bygge varmepumper og har stor erfaring I den type anlæg - både til kommercielle segmenter som hoteller og til større industrielle anlæg som fjernvarmeværker.

Hvorfor SteelXL er et perfekt match

SteelXL varmepumpen er pakket med den nyeste teknologi for højeste energieffektivitet.

Permanent magnetmotor for højeste virkningsgrad, høj effektiv parallel kompression og olieseperator og Ultra-Low Superheat Modul for mindre energiforbrug er blot nogle af elemenenterne.

Derudover er CO2 er et af de mest klimavenlige kølemidler med en GWP på 1, det bidrager ikke til ozonlagets nedbrydning, og har særligt gode varmeoverførende egenskaber, hvilket medfører høj energieffektivitet.

Resultat

Solrød Fjernvarme ønskede en høj COP og kvalitet kombineret med en konkurrencedygtig pris, så en Advansor varmepumpe var det oplagte valg. Derudover er den kompakt og meget nem at installere.

Vi har haft gode relationer til Advansor gennem mange år, og stoler både på firmaet og produkterne. Vores kundes ønsker til COP og kvalitet kombineret med en fornuftig pris gjorde Advansor til et naturligt valg. Kristian Sørensen, NatRef Engineering
Subtitle
Med en CO2 varmepumpe får vi værdi for pengenene. Desuden er Advansor en pålidelig og troværdig samarbejdspartner, der er nem at arbejde sammen med og som har udvist stor fleksibilitet. Blandt andet blev anlægget opdelt i to for nemmere installation. Per Aasted, Aalborg CSP