Advansor
case-maersk-distribution-centre

case-maersk-distribution-centre
45.000 m² distributionscenter

Mærsks mål om net-zero inden 2040

En bæredygtig vision

Mærsk, den verdensførende leder inden for shipping og logistik, åbner et nyt 45.000 kvadratmeter stort, topmoderne distributionscenter nær Hamilton i New Zealand. Det nye distributionscenter kan opmagasinere mere end 21.000 paller med køle-/frostprodukter.

Det nye distributionscenter får et over 16.000 kvadratmeter fuldt konvertibelt, temperaturstyret kølerum med temperaturer fra -25 °C til 15 °C.

FAKTA

Slutbruger: Mærsk, New Zealand
Segment: Distributionscenter
Baggrund: Nyt moderne og energieffektivt distributionscenter
Produkter: 7 stk. SteelXL
Forventet opstart: Efteråret 2023
Specifikationer

  • 0,9 MW kølekapacitet
  • 2,1 MW blast freezing kapacitet
  • 1,7 MW frysekapacitet
  • 0,15 MW airconditionkapacitet
  • 2 MW varmekapacitet
  • Varmegenvinding til gulvvarme, varmt brugsvand og varmgasafrimning
  • Permanentmagnetmotorer på alle MT- og IT-kompressorer
ENERGIEFFEKTIV, PÅLIDELIG OG KONKURRENCEDYGTIG

LØSNING MED KOMBINERET KØL, FRYS, AIR-CONDITIONING OG VARME 

Som en del af Mærsks bestræbelser på at nå net-zero er det nye distributionscenter i Hamilton forsynet med avanceret energistyring. Det omfatter solenergi, regnvandsopsamling, en lavemissionspolitik for byggeriet og selvfølgelig en Advansor-klimaløsning, der kombinerer køl, frys, air-conditioning og varme i ét system, der udelukkende er baseret på det naturlige og bæredygtige kølemiddel CO2.

Varmegenvinding
Varmegenvinding anvendes til optøning, gulvvarme samt varmt brugsvand og vil være med til at reducere energiforbruget, så løsningen både bliver bæredygtig og omkostningseffektiv.

Permanentmagnetmotorer
Permanentmagnetmotor er blevet føjet til hvert eneste anlæg på MT- og IT-kompressorer, hvilket sikrer 7-8 % ekstra energibesparelser.

STANDARD CO2 LØSNINGER

ET PERFEKT MATCH

Løsningen består af syv anlæg: tre anlæg til lynfrysning af kød med en kapacitet på hele 702 kW ved -45 °C og fire anlæg til opbevaring af kølevarer. 

Af hensyn til logistikken er blast fryserne designet i to moduler, så hvert modul kan placeres i en 40-fods container.

 

 

 

 

MÅLET OM NET ZERO

EN FÆLLES VISION

Mærsk har forpligtet sig til Science Based Target-initiativerne (SBTI) og har som mål at opnå netto-nuludledning af drivhusgasser i 2040. Mærsks mål vedrører ikke kun havflåden, men omfatter også alle direkte og indirekte udledninger på tværs af hele Mærsks virksomhed.

Mærsk og Advansor har en fælles vision om at blive CO2-neutrale. Det var også en af grundene til, at Mærsk valgte Advansor som leverandør til det nye distributionscenter i Hamilton.

Advansor er ISO 50001-certificeret inden for energistyring, hvilket er en vigtig del af vores mål om at blive CO2-neutrale i 2025 og hjælpe kunder som Mærsk med at opfylde deres klimahandlingsmål.