Advansor
case-aldi

case-aldi
ALDI HAR AMBITIØSE KLIMAMÅL

klimaoptimeret aldi på Rådhuspladsen i AArhus

Mere om bæredygtighed med Advansor

NATURLIGE KØLEMIDLER REDUCERER CO2 UDLEDNINGEN MED 200.000 KG PER BUTIK

Køling med naturlige kølemidler er med til at opfylde ALDI's ambitiøse klimamål i en stor udbygnings- og rennoveringsplan.

ALDI har længe haft det ambitiøse klimamål at reducere udledningen af drivhusgasser med 40 procent i 2021 sammenholdt med 2015. Blandt andet ved at anvende køleanlæg med det naturlige kølemiddel CO2 i kædens nye butikker og ved ombygning af eksisterende butikker. Senest med den nye ALDI-butik på Rådhuspladsen i Aarhus.

Fakta

End-user: ALDI Danmark
Segment: Food Retail
Installatør: SA-AL Køleteknik
Baggrund: Ny klimaoptimeret butik i tætbebygget område
Produkt: ValuePack i støjreduceret kabinet

 

valuepack

 

 

sKIFT FRA KØLEMIDDEL r404a TIL r744

AMBITIØS UDBYGNINGS- OG RENOVERINGSPLAN

ALDI anvender miljøvenlige køleanlæg med CO2 i både Danmark, Tyskland, Polen, Holland, Spanien og Frankrig. I dagligvarekædens ambitiøse udbygnings- og renoveringsplan skiftes der primært fra køleanlæg med kølemiddel R404A, som har en meget stor effekt på global opvarming, til det naturlige kølemiddel R744 (CO2).

Det er samtidig vigtigt for ALDI, at de lovgivningsmæssige krav i forhold til det omgivende miljø er i orden, og der tages hensyn til naboerne. Den nye butik på Rådhuspladsen i Aarhus ligger i et tæt bebygget område, og køleanlægget er derfor installeret i et støjreduceret kabinet på taget, så det ikke tager plads i butikken og samtidig ikke generer naboerne.

BÆREDYGTIGE LØSNINGER

VALUEPACK - ET PERFEKT MATCH

> Leverandører skal være med til at opfylde klimamålene

>  Butikker skal kunne ombygges indenfor kort tid

> Der skal bygges et stort antal nye butikker, hvilket stiller høje krav til     
   leverandørernes kvalitet, leveringssikkerhed og service

> Butikkerne er ofte placeret i tæt bebyggede områder, og de tekniske installationer       må ikke være til gene for naboer.

co2 AFTRYK REDUCERES MED 200.000 kg per butik

RESULTAT


CO2 som kølemiddel har en GWP (Global Warming Potential) på 1, hvor R404A har en GWP på knap 4.000. Et anlæg indeholder i gennemsnit cirka 40-50 kg kølemiddel, hvilket svarer til, at CO2-aftrykket reduceres med hele 200.000 kg per butik.

Til sammenligning reduceres CO2-aftrykket med 31.000 kg per butik i de butikker, hvor ALDI har opsat solcelleanlæg på taget.

Ved at placere køleanlægget på taget, tager det ikke plads i butikken, og det støjreducerede kabinet sikrer gode naboforhold med en klimaoptimeret løsning, der opfylder gældende lovgivning

"Vi har valgt Advansor som leverandør af køleanlægget, da CO2 som kølemiddel er 100% naturligt og dermed med til at nedbringe CO2 udledningen markant og opfylde vores ambitiøse klimamål. Samtidig har vi kun oplevet god service og levering til tiden. " Torben Olsen, Project Manager Energy and Refrigeration Expert, ALDI Danmark
Vi har igen valgt Advansor som leverandør af CO2 anlæg - super anlæg og fantastisk support i både salg og service. Især i en sag som denne er det ekstra vigtigt med et tæt samarbejde for at få det hele til at lykkes i rette tid og kvalitet. Rune Høyer, Indehaver SA-AL Køleteknik