Vi bruger cookies til at sikre, at websitet fungerer efter hensigten og til at indsamle statistik om brugen af det, så vi kan forbedre din oplevelse på sitet.

×
Advansor

Advansors Historie

”Vi elsker CO2”…

Advansors spæde start tog sin begyndelse i 2006, uden egentlig tanke for, hvor virksomheden kunne være 10 år senere. Etableringen var Kim G Christensen og Torben Hansens ønske om at realisere erfaring og ideer fra R&D miljøet på Teknologisk Institut til at kommercialisere anvendelsen af CO2 som kølemiddel i køleanlæg og varmepumper. Transkritisk CO2 teknologi var i 2006 ny - og udfordrede de 2 ingeniører, som i første omgang fokuserede på store industrielle varmepumper og chillere. Snart var den første CO2baserede varmepumpe og chiller derfor i produktion og tests viste gode resultater og potentiale. Potentialet viste sig imidlertid endnu mere oplagt for køleløsninger til supermarkeder, og i 2007 blev det første Fakta-anlæg installeret, - og det kører stadigt upåklageligt!

De 2 blev til i alt 6 ansatte i 2008, og så begyndte udviklingen i virksomheden at tage fart. Håndteringen af konstruktion og produktion af køleanlæggene var voksende, men også upåklagelig i den lille virksomhed, og snart blev den oprindelige matrikel for lille til de op mod 100 anlæg som man havde produceret ved udgangen af 2009.

Kim og Torben ønskede fortsat at vækste og udvide forretningen, så produktionsarealet blev flerdoblet, - så var der også plads til knap 20 ansatte! I segmentet havde man fået øje på virksomheden, og de mange års usikre men relativt hårde arbejdsindsats begyndte at bære frugt. Advansor vækstede og vækstede og mangedoblede i flere år i træk sin omsætning. Advansor understregede dermed også sin position som markedsleder, og drømmen om at opfinde og sælge anlæg og på den baggrund vokse ”fordi vi kan levere – og ikke kan lade være” var nu egentlig indfriet.

Amerikanske HillPhoenix, som er ejet af Dover-koncernen havde efterhånden også fået øje på Advansor, og i en sådan grad, at man flere gange bød på Advansor. I 2011 fandt man det gode kompromis, og Advansor kom i ejerhenseende på Amerikanske hænder. Den danske know-how og first-mover position, som havde resulteret i Advansors 20% vækstrate de sidste år inden salget, var i samspil med de danske værdier og en rigtig god forståelse for både forretningen og markedet afgørende at holde fast i for Kim og Torben, som begge fortsatte som direktører i virksomheden.

I 2012 får Advansor Børsens Gazellepris for hurtigst voksende virksomhed fra 2008-2012. Samtidigt installerer man det første anlæg i USA. Succesen fortsætter, og flere ansættes men naturligvis møder Advansor også sine ”overmænd” i sin udviklingsperiode; udfordringer med banken, - med moms og et havareret anlæg, et sprunget vandrør der drukner el-tavlerne på en lokation, udfordringer med korrosionsbeskyttelse osv. Men til opstarten og de første 5 år hører også, at Advansor for alvor slår sin position fast og anerkendes for sin uovertrufne viden på området indenfor køleanlæg med CO2 som kølemiddel.

Flere priser følger i slipstrømmen på Gazelle-prisen; Danske Køledages Ærespris og EU’s Miljøpris. Succesen har bredt sig og nye Advansor-repræsentationer og etableringer kommer i portefølje; først Tyskland, så Frankrig og her i 2017 vil nye fabrikslokaler i Polen stå klar til at håndtere efterspørgslen på den i 2017 lancerede compSUPER XXS Mini-Booster model. Således kan Advansor forstærke sin fokus på øvrige allerede populære anlæg såvel som industrianlæg på de Danske produktionsenheder.

Advansor har primo 2017 rundet mere end 300 kunder i mere end 30 lande. Der er solgt mere end 2700 anlæg eller mere end 220 MW og vækstraten forventes også fremadrettet at ligge på 20% årligt.

Advansor er med etisk ansvarlighed markedsledende indenfor CO2 teknologi til køleindustrien. Vi er anerkendt for vores kvalitet, gennemsigtighed og industrielle forspring – og er stolte over udviklingen, og at være hvor vi er. Vi glæder os til fremtiden, og håber på at de næste 10 år bliver ligeså spændene som de foregående 10 år.  

viden-2